Van egy
hasznos tipped?

Névjegykártya etikett

Az üzleti siker egyik apró, de fontos eleme, hogy megfelelő névjegykártyánk legyen, és a névjegykártya átadásának, elfogadásának szabályaival is tisztában legyünk.

Keret Névjegykártya etikett
Kezdjük az alapvető dolgokkal: azoknak a munkatársaknak, akik ügyfelekkel találkoznak, feltétlenül legyen névjegykártyája! Nem a harmadik héten, nem a próbaidő végétől, hanem attól a pillanattól kezdve, hogy belépnek a céghez. Ez minimális költséget jelent, de nagyot lehet bukni azon, ha egy tárgyalási helyzetben az új munkatárs nem tudja viszonozni a névjegykártya átnyújtásának gesztusát. Ez ugyanis rögtön jelzi a tárgyalópartner számára, hogy a másik cég nem teljesen professzionális.

Milyen legyen a névjegykártya?  A profizmus az egységes céges arculatnál kezdődik, tehát alapelvárás az, hogy a névjegykártyák illeszkedjenek a többi arculati elemhez. Vagyis a weboldalunk designja, a levelezésünk fejléce, az összes kommunikációs anyagunk és a névjegykártyánk egyértelműen tartozzon össze, és legyen brandépítő hatásuk.    

Ki kezdeményezze a névjegykártya átadást? A névjegykártya átadását (hasonlóan a kézfogáshoz) a nők kezdeményezzék, de a korban, hierarchiában alacsonyabban álló tegye meg az első lépést az idősebb, tapasztaltabb tárgyalópartner felé.   

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy akadhatnak kulturális különbségek a névjegykártya-használat kapcsán. Amiben biztosra mehetünk: használjunk névjegykártya-tartót, és a megkapott névjegykártyának szenteljünk figyelmet, olvassuk át, mielőtt eltesszük.  Ügyeljünk rá, hogy Oroszországban és Japánban két kézzel adjuk és vegyük át a névjegykártyát, Japánban és Kínában kissé hajoljunk is meg hozzá!

Weboldal címe: nevjegykartyam.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI REKLÁM, MARKETING TIPPEK

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.

A technológiák találkozása

A technológiák találkozása

Iparművészként fa- és bőrmegmunkálással egyaránt foglalkozom. Számtalan ajándéktárgy, zsebkendőtartó, pénztárca, fotókeret, szalvétatartó és fülbevaló színesíti repertoáromat – néhány évvel ezelőtt mégis úgy tűnt, mindez kevésnek bizonyul. A kézműves piacnak és a megrendelőknek több kell.

A nagy számlázó program teszt

A nagy számlázó program teszt

A tökéletes számlázó szoftver kiválasztása legalább olyan fontos egy vállalkozás életében, mint a megfelelő üzlethelyiség és munkatársak megtalálása. Nem mindegy, hogy egyszerű programot keresel, gyorsat vagy simán csak olcsót. A termékek összehasonlításával könnyebben eligazodhatsz a kínálatban!

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Ugye ismerős, hogy épp akkor romlik el az elektromos szerszám, amikor nagyon kellene és esélyünk sincs a közelben szerelőt találni? Én is így jártam, de a Makita szervizben egy nap alatt megjavították.