Van egy
hasznos tipped?

Szórólap tippek

A nyomtatott reklámanyagok között talán az egyik legelterjedtebb típus a szórólap, ami nem véletlen: az offline reklámozásban ez a legolcsóbb, mégis sok lehetőséget biztosító és hatékony megoldás.

Keret Szórólap tippek

Sokan még ma sem tudják, hogyan kell hatékonyan szórólapozni. Pedig a dolog egyszerű, néhány lépésben összefoglalható:

  1. Legyen egy jó ajánlatod!
  2. Tervezz meg (terveztess) egy figyelemfelkeltő szórólapot!
  3. Terjeszd célzottan!

 
Nézzük részletesebben. Az első, hogy ne egy felsorolást készíts a szórólapra arról, mi mindennel foglalkozik a vállalkozásod, és türelmesen várd, hogy akinek épp igénye van rá, az megtaláljon. Egy olyan ajánlatot kell szerepeltetni a szórólapon, ami valóban érdekes lehet a célközönséged számára. Mert ugyebár van célközönséged, és tisztában vagy vele, kiknek akarsz eladni. Azt felejtsd el, hogy „Az én termékem /szolgáltatásom mindenkinek szól!”, mert ez nem igaz. Egy példa erre: ha ablak beépítéssel foglalkozol, és kínálsz ablakokat panel házakba, családi házakba, irodaházakba, akkor se így hirdesd a szórólapon! Készíts három szórólapot, mindegyiken az adott célközönségnek szóló ajánlattal, és a terjesztésnél ügyelj rá, hogy a panel szórólap a panel házak postaládáiba kerüljön, a családi házban élőknek szóló a kertvárosi környéken legyen kiszórva, stb.

Hiába jó az ajánlat, ha rosszul tálalod. A legtöbben ott rontják el, hogy sajtcetliket csináltatnak fekete-fehérben, vagy legalábbis tompa színekben, mert úgy a legolcsóbb. A szórólap legyen legalább akkora, mint egy boríték, mert az annál kisebbek rögtön a szemétben landolnak. Mivel a legelterjedtebb méret az A/5, érdemes minimum ekkorát vagy a standard méretnél nagyobbat készíttetni, így a Te szórólapod már eleve kitűnik a többi közül. Ha ehhez még szép színes, okosan és esztétikusan megtervezett, igényes grafikai munka is társul, akkor máris megvan az alap: a potenciális ügyfél megnézi, beleolvas. És ha érdekli az ajánlatod, akkor még el is olvassa.

A terjesztésre több lehetőség is van, nemcsak a postaláda. Szórólapozni lehet utcán, rendezvényeken, újságokba /magazinokba behúzva is. Mindig az adott célcsoportnak és a marketing keretednek megfelelően kell kiválasztanod a módszert. A szórólap esetében is igaz az általános mondás: Az olcsó kevésbé hatékony, a hatékony drágább.

Weboldal címe: www.rcontact.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI REKLÁM, MARKETING TIPPEK

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.

A technológiák találkozása

A technológiák találkozása

Iparművészként fa- és bőrmegmunkálással egyaránt foglalkozom. Számtalan ajándéktárgy, zsebkendőtartó, pénztárca, fotókeret, szalvétatartó és fülbevaló színesíti repertoáromat – néhány évvel ezelőtt mégis úgy tűnt, mindez kevésnek bizonyul. A kézműves piacnak és a megrendelőknek több kell.

A nagy számlázó program teszt

A nagy számlázó program teszt

A tökéletes számlázó szoftver kiválasztása legalább olyan fontos egy vállalkozás életében, mint a megfelelő üzlethelyiség és munkatársak megtalálása. Nem mindegy, hogy egyszerű programot keresel, gyorsat vagy simán csak olcsót. A termékek összehasonlításával könnyebben eligazodhatsz a kínálatban!

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Ugye ismerős, hogy épp akkor romlik el az elektromos szerszám, amikor nagyon kellene és esélyünk sincs a közelben szerelőt találni? Én is így jártam, de a Makita szervizben egy nap alatt megjavították.