Van egy
hasznos tipped?

Tudod-e, milyen a jó fordítás?

Ha kifogástalan minőségű fordítást vagy feliratozást akarsz, zárd ki a rizikót! Megosztjuk veled, mi alapján válassz!

Keret Tudod-e, milyen a jó fordítás?


Amikor az embernek villámgyorsan szüksége van egy profi fordítóra, tudnia kell, hogyan találja meg. Mire ügyelj fordítás vagy feliratozás árajánlat kérésekor?
Próbáld megtudni a fordítótól a pontos összeget! Ha nem megy, keress mást! Légy tudatában, hogy egyes fordítóirodák utólagos felárat számíthatnak fel a szoros határidőért, a különleges nyelvért, a hétvégi munkáért – valószínűleg jobban jársz, ha őket elkerülöd.
Csak szakmailag kifogástalan, az adott területen kiterjedt referenciákkal bíró fordítót vagy fordítóirodát válassz! A fordítók nem univerzálisak. Egy orvosi vagy informatikai szöveg lefordítása nem triviális egy szépirodalmi fordítónak. Ha nem ellenőrzöd, hogy az adott szakterületen rutinos-e a kiválasztott fordítód, azzal bizony súlyos károkat okozhatsz magadnak.
Jobb, ha egy profi csapatra bízod magad, és nem egyetlen emberre. Egy nagyobb csapatnál sokkal reálisabb, hogy szoros határidőre el tudják vállalni a munkát, akár hétvége vagy ünnepek alatt is, míg egyetlen fordító könnyen túlvállalhatja magát, ami kimerültséghez, alváshiányhoz, figyelemzavarokhoz, koncentrációhiányhoz vezethet. Innentől kezdve a hibaszázalék exponenciálisan megnövekedhet. Ne kockáztass, menj biztosra!
A feliratozás szintén számos kockázatot tartogat magában. Ha az ügynökség nem dolgozik elég pontosan, elcsúszhat a szöveg és a kép. Az is komoly kellemetlenséget okoz, ha egyszerűen csak rosszul látszik a felirat. Profiknál persze ez nem fordul elő – szintén akkor jársz jól, ha előzetesen referenciát kérsz.         

Weboldal címe: www.forditomuvek.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI REKLÁM, MARKETING TIPPEK

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.

A technológiák találkozása

A technológiák találkozása

Iparművészként fa- és bőrmegmunkálással egyaránt foglalkozom. Számtalan ajándéktárgy, zsebkendőtartó, pénztárca, fotókeret, szalvétatartó és fülbevaló színesíti repertoáromat – néhány évvel ezelőtt mégis úgy tűnt, mindez kevésnek bizonyul. A kézműves piacnak és a megrendelőknek több kell.

A nagy számlázó program teszt

A nagy számlázó program teszt

A tökéletes számlázó szoftver kiválasztása legalább olyan fontos egy vállalkozás életében, mint a megfelelő üzlethelyiség és munkatársak megtalálása. Nem mindegy, hogy egyszerű programot keresel, gyorsat vagy simán csak olcsót. A termékek összehasonlításával könnyebben eligazodhatsz a kínálatban!

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Ugye ismerős, hogy épp akkor romlik el az elektromos szerszám, amikor nagyon kellene és esélyünk sincs a közelben szerelőt találni? Én is így jártam, de a Makita szervizben egy nap alatt megjavították.